Размисли и страсти /Из дневниците на една психясала/

Здравейте отново от мен. Отдавна искам да споделя тук едно мое мнение относно гадостта в страната. Пиша тук защото знам, че вашата тема /Сеславци/е най- четената и най- активната. Знам, че в София положението на бездомниците е завидно в сравнение с положението на тези в провинцията, но……

Преди време писах на Здравка Юрукова от /Заедно…/лично съобщение относно даренията , които се набират за втора операционна и понеже съм преминала по пътя на прецакването от страна на Община Перник много се ядосах и то не за друго , а защото знам, че бюджета на Сеславци т.е. Екоравновесие е около 1 млн и половина. Питам аз …Боже Господи защо с толкова пари положението не се оправя и никой не ми отговаря. Здравка замълча- предполагам, че това мълчане е било обосновано……..защото любота ни към кучетата ни прави уязвими в един определен момент, но тъй като в Перник с или без нас си ги избиват аз вече не губя нищо. Знам какво значи да си изпълнител за общината…..или мълчиш или го духаш /Бушка извинявай/. Покрай отровените в центъра на Перник преди време кучета тръгна слух / който естествено е истина/ ,че е дело на общината. Тогава по спешност ми се обадиха от въпросната институция и ме предупредиха любезно, че ако „Дай лапа” каже това официално ще си понесем последствията- т.е. ще ни прекратят преждевеременно. Все заплахи.

Та за Сеславци- защо при толкова голям бюджет нещо няма ефект, а да не кажа колко от вас изнемогват и живеят единствено , за да спасяват. Омръзна ми такъв живот. Всеки дeн съм напрегната , вече ме е страх да ходя по улиците. Питам се защо с този бюджет не се закупи една или две мобилни клиники и да започне по села и паланки масова кастрация?! Защо е необходимо да отиват ловци , да взимат кучета, разходи, да имат престой , връщане , разходи. Заплати персонал. Колко е труда на докторите в Сеславци- колко на ловците, колко на телефонистката? Колко е на шефа там? Никой не дава отговор на тези въпроси? Писал ли е някой някога писмо по ЗДОИ до Столична Община или не се прави от страх, за да се запазят животи…..Любовта ми към кучетата ме прави уязвима, но загубихме толкова много вече „ неизвестни и необичани от никой кучета”, чиито съдби дори не стигат до нас, че вече не ми пука. Аз искам да се променят нещата за всички , а не за едно и две.

Въпреки , че съм майка не две деца за чието бъдеще трябва да мисля, през акъла ми не един път минават мисли да опра пистолет в главата на пернишкия кмет- дали сегашен или предишен. Предишната беше от СДС- тогава отидохме да се жалваме на БСП- хахаха. Янакиева – кмета де, седеше с нас на маса и ни обещаваше как ще разследва нещо и дрън, дрън- добре, че не бях от хората , които и повярваха, защото дядовците ми ще се преобърнат в гроба, както и татко ако някой ден гласувам за тази партия. Някой ден ако не на мен  на друг от нас ще му избият чивиите и ще стане нещо като „Кризата със заложниците”. Мислите ме за луда ли……?!

Най – искрено заявявам, че Бойко Борисов и министър Найденов според мен са дали зелена светлина на „изчезването на кучетата” / защото в Перник изчезват/, а пък за пред медии друго разправят ……това е политиката. Смятате ли иначе, че този проблем би бил толкова нерешим, като дори и за малко дете е ясно, че лесно би бил решен.

Кажете ми сега за кой да гласувам на предстояите избори?!?! В Перник най- спрягани са сегашната Янакиева от БСП, от ГЕРБ за съжаление единстван като кандидат за кмет не се споменава най- принципния и свестен човек, който си позволи да се опълчи срещу „партията” г-н Петър Петров. Всички други не биха били по – различни от сегашната.

Пратихме преди месец проверка в изолатора в Перник макар да знаехме какъв ще е резултатът. Говорих и с д-р Янакиева от НВМС- кажете сега какво очакват да намерят като тя е предупредила в пернишкото РВМС, че ще идва, д-р Цанков от пернишкото РВМС е предупредил изпълнителите , че ще идват и що?!?  А на нас се обаждат в последния момент , че отиват. Защо всички институции работят в такъв синхнон  когато се нарушава закона? Що за дебили работят там?!

Тук в София нещата са може би малко по – различни защото горе – долу има публичност, но това , което пиша е валидно за всеки един град. Докога ще си съсипваме животите?! Не , че не обичам да помагам на животните, но не искам да е ежедневие?! Или пък ако ми е ежедневие си давам кандидатурата за Зооинспектор………………./Алооооо тъпаците от НВМС, От Министерства и PR-и на различни институции- ако четете до вас се отнася/. Аз искам да се свърши с това – искам като изляза навън да не ме е страх , че ще намеря втора Мила, искам като изляза нъван да не стъпвам в кучешки акита, искам да излизам с кучето и децата си на разходка без да ме е страх , че ще мина през чужд район и ще ме нападнат глутници. Превърнала съм се в нещо нехаресващо себе си и не гарантирам, че ще излезе на добре………

ЖИВОТНИТЕ ИМАТ ПРАВА:

-ИМАТ ПРАВОТО ДА НЕ СА БЕЗДОМНИ

-ИМАТ ПРАВОТО ДА НЕ СА БИТИ

-ИМАТ ПРАВОТО НА МЕДИЦИНСКИ ГРИЖИ

-ИМАТ ПРАВОТО ДА ГИ ТРЕТИРАТ КАТО ЖИВИ СЪЩЕСТВА

-ИМАТ ПРАВОТО ДА БЪДАТ ОБИЧАНИ

-ИМАТ ПРАВОТО НА ДОМ, А НЕ ДА СА БЕЗДОМНИ – НЯКАК ТОВА ВСЕ НЕ ДОСТИГА ДО ОБЩЕСТВОТО

КАЗАХ ПРЕД НЯКОЛКО МЕДИИ, ЧЕ НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИ Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА АМА НИКОЙ НЕ ГО ПУСНА В РЕПОРТАЖИТЕ СИ…..А ПЪК НА МЕН ДИПЛОМАЦИЯТА ПРИЗНАВАМ СИ НЕ МИ Е СИЛНА СТРАНА

Смятам, че парите за кучета се крадат и също така смятам, че докато има кучета по улиците ние ще се сдерем като глупаци да спорим ЗА или ПРОТИВ докато някъде, някой си …………………… Знам , че за всички вас животът на кучето е много ценен , но помислете зад всяко спасено от нас същество стоят стотици, за които дори не сме чували. Знае се , че в село Дивля има незаконен развъдник и от РВМС искат да им дам точен адрес………………..ИДИОТЩИНА.  А още по- голямата идиотщина е, че полицай е купил куче от там.

ИЛИ ПЪК ДА СПРЕТНЕМ ЕДНА БРИГАДА ИЗВЪН ЗАКОНА И ДА БИЕМ НАРЕД?! ОХ ТОВА ПОНЕ МИ ДОСТАВЯ ДУШЕВНО УДОВОЛСТВИЕ КАТО СИ ГО ПОМИСЛЯ. ДА МЕ ПРОЩАВАТ ДЕЧИЦАТА МИ, ЧЕ ОТ МЕН ИЗЛИЗА ПО – СВЕСТНА КУЧКАРКА ОТКОЛКОТО МАЙКА. ИЗНЕРВЕНА ОТ НЕПРАВДИ И НАМИРАЩА СЕ В НЕЩО КАТО МАТРИЦАТА. А БЯХ ТАКОВА УСМИХНАТО МОМИЧЕ- НЯКОГА ОТДАВНА.  ИЛИ ДА СЕ ОСТАВЯ ДА МЕ СМЕЛИ СИСТЕМАТА И ДА ЖИВЕЯ КАТО ПО- ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАШЕТО ОБЩЕСТВО- ДА СИ ДРУСКАМ КЮЧЕК, ДА СИ ПУСНА ЧАЛГИЧКАТА НА ДВОРЧЕТО, ДА СИ ГЛЕДАМ КЕФА И ДА НЕ ВИЖДАМ НЕПРАВДИТЕ / ДОРИ АКО СЪСЕДА СИ ПРЕБИВА ЖЕНАТА ИЛИ ДЕТЕТО/……ЗОМБИРАНА?

ДОКОГА?!?

Един отговор на “Размисли и страсти /Из дневниците на една психясала/

Вашият коментар