Протест за инкриминиране на жестокостта към животни

В събота проведохме протест пред Синдикалния дом за инкриминиране на жестокостта върху животните. Начинанието бе провокирано от ужасяващото осакатяване на кучето Мима от Дряново, което бе открито от собствениците си с отрязани 4 крака.Оргонизаторите на протеста са Гражданска група „Град за отговорни хора“ – http://www.city4people.eu/home . Създателите на фейсгрупата „Затвор за копелето отрязало краката на кучето в Дряново“  http://www.facebook.com/group.php?gid=105973149434180 пък инициираха подписка, която тръгна из цялата страна. Във фейсгрупата вече има над 200 000 регистрирани.

Дълго време приемахме случаите на насилие върху животни търпеливо, тихо и стоически. Дълго време ставахме свидетели на ужасяващи кадри, но не от някой филм, а от ежедневният ни живот. Прегазани, пребивани, осакатявани, разчленявани, заравяни живи, драни, палени, давени и бесени животни. И това всякаш бе станало част от нашето ежедневие. Подминавахме като най- нормалното нещо поредното блъснато куче.  Един цял народ си затваря очите и остава безчувствен към страданието на другите същества.Но вълната на недоволство се надигаше. Много хора вече не седят безучастни.

Отрязани за гавра уши на малко кученце

Едва сега в нашата държава проблясва искрица надежда. Хората започват да помагат на хора, подават си ръка, помагат на ближния, правят дарения………….едва сега нашето общество осъзнава, че щастието не е материално състояние, а се състои в това да дариш, да помогнеш, да спасиш. Много хора вече не седят безучастни. Капката, която преля водата беше фрапиращия случай на Мими.

Тя обаче реши да живее. Избра надеждата, живота, за да стане символ на един протест. Тя ни обедини и ни даде сила да продължим да се борим. Нейната снимка ще ни напомня всеки ден кои сме и каква е нашата мисия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s