Кира и Манди

На 6 ти януари ученици от ПМГ „Христо Смирненски“ се обадиха по телефона за изоставени малки кученца в района на училището. Децата открили мъниците, които били 5 броя, но 3 от тях са прибрани от неизвестна гражданка, а две останали на произвола- захвърлени в кашонче. Момичетата не отидоха на часове, за да стоят и да пазят животинчетата от хулиганските набези на своите съученици.

–––––––––Много е трудно да обясниш на едни деца, които искат да помогнат и да спасят живот , колко си безпомощен. Как да им кажеш, че условията , в които работиш не позволяват отглеждането на бебета -кучета, тъй като те измират от болести. Как да им кажеш, че няма място където да приютиш клетите създания и да им осигуриш уюта и топлината, от които са били лишени, само защото някой стопанин е бил недобросъвестен – не е кастрирал кучето си, а след това изхвърля като боклук нежеланото потомство. Децата вярват, че света е справедлив и ние не можехме да ги разочароваме. Не и с цената на живот.––––––––

Теменужка се ангажира с бебоците. Осигури им място в апартамента на дядо си, който беше много болен. Нейната майка съвестно полагаше грижи, както за дядото така и за малките създания, които от ден на ден ставаха все по – красиви кученца.  Направихме им ваксинки и паспортчета, пуснахме им обяви по интернет. Благодарение на нашата приятелка JennyB, която им направи красиви обяви те предизвикаха голям интерес.

Много хора се обаждаха да искат малките красавици, но Теменужка избираше внимателно, тъй като вече се беше влюбила в тях. Мислеше и премисляше как да задържи поне едната. Накрая макар и с мъка на сърцето тя си даде сметка, че щом може да намери дом на тези красавици по – добре би било да ги даде. А тя да има възможност да помогне на още кученца в беда.

Дойде ред на задомяването. Така се случи, че и двете намериха своите семейства в един и същи ден в един и същи чес, както искаше и Теменушка, за да не страдат сестричките от раздялата. Междувременно дядото на Теменужка се спомина. Почивай в мир дядо. Дал си на Нушка най- ценния дар- милосърдие и любов към животните.

Теменужка на раздяла със своите красавици

Осиновителите на Кира са от София. На 30 януари те си я отведоха вкъщи.

Осиновителите на Манди също са от София и на 30 януари те вече я гушкаха в прегръдките си.

Новини от Кира и Манди. 03 Февруари

Кира в новия дом.

УСПЕХ КИРА И МАНДИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s