Как ще ги стигнем австрийците?!?

Шоко преди

Шоко В Австрия няма бездомни кучета по улиците. За хора да не говорим. За мисленето на европееца е достатъчно шокиращо да разбре, че има държави от Европейския съюз, в които да си изхвърлиш кучето на улицата е нещо нормално, да го убиеш и да обречеш на мъки него и поколението му – също. Такава „нормална“ е и историята на една кучка с три бездомни кучета. На една улица в Перник кучката пресичала пътното платно, когато шофьор преднамерено увеличил газта на колата си и минал през животното. Вероятно е искал да я убие, но за нещастие на Шоко, неуспял. Успял обаче да пречупи гръбнака на животното и да смачка краката му. За това разказват неволни свидетели на мелето, които сигнализирали на © ZaPernik Сдружение „Дай лапа“. От сдружението се отзовали на сигнала, прибрали премазаната, но все още жива кучка и трите й малки кученца. В страшни мъки и на обезболяващи Шоко продължила да живее в кучешкия изолатор. За малките й кученца обаче било опасно – старите постройки, колкото и да се дезинфекцират криели зарази от предишни бездомници. Тези зарази са умъртвили няколко малки кученца до сега. Природозащитниците успели да намерят възрастна жена, която се съгласила да гледа малките кученца на Шоко временно в двора на дома си. Така минали няколко дни, през които мъките на Шоко се усилвали, а надеждата да се оправи се стопявала. Очевидно кучката трябвало да се евтанизира, за да спре да се мъчи. И точно в този момент за съдбата на кучето разбрали от природозащитна организация в Австрия. Организацията взимала от България кучета, предимно болни и сакати, които нямат шанс да бъдат осиновени. В Австрия те се настанявали в приют и за тях се полагали грижи за оздравяването им. Австрийските природозащитници се съгласили да вземат и Шоко с малките й кученца. Те обещали, че на кучката ще се направи операция, но ако тя се окаже неуспешна, кучето ще продължи да живее в специална инвалидна количка. Така и станало. Един ден кучката и малките кученца отпътували за Австрия. По мейла на „Дай лапа“ скоро пристигнали снимки на Шоко и малките, които предоставиха на ZaPernik.com.

Шоко в Австрия

Шоко в Австрия в приемен дом

Новини  25 януари

„Шоко е осиновена в Люксембург. На 6.02 тръгват за Люксембург – хората – осиновителите имат собствена клиника за увредени кучета. Шоко тръгва с жената , в чийто дом беше до сега. Тя ще я заведе и ще види всичко там.“  С. Митрева

Новини 06 февруари

Шоко се прощава с приятелите си от Тирхайма

Изпращането на Шоко

Шоко с приятели

Последният ден на Шоко със старите и приятели

Шоко в семейството си в Люксембург

Шоко с новото и семейство

Шоко е обичана

Късмет Шоко

2 responses to “Как ще ги стигнем австрийците?!?

  1. Всичко зависи от вас и от нас, за да има много повече щастливи и спасени животни. Подайте ръка на дружеството „Дай лапа“. Подкрепете ги. Пернишките животни заслужават да бъдат спасени.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s