Просто деца

О, свят жесток.

Кой мамо Ви хвърли като боклук  до кофата за смет. Като никому ненужна вещ. Та вие сте още бебета. Гледате толкова невинно и въртите опашчици, радвайки се на всеки дори на този който идва да ви ритне. Близвате ръката дори на своя убиец. Отделиха ви то мама, която може би сега е тъжна и ви търси. Ах ако можеше сега да сте в нейните прегръдки. Да ви закриля и топли. Да ви пази и милва. Да понася несгодите на живота вместо вас. Да ви научи да се пазите. Да ви покаже света. Но вместо нежният допир получавате ритник, вместо майчините ласки студеният вятър брули крехките ви малки телца. Какво лошо направихте  та се превърнахте в заплаха за хората. С какво заслужихте съдбата на обществен враг. Защо човекът определи дали ще живеете или не? Защо в България човек вече не звучи гордо? Защо присъдата ви е произнесена преди да сте поели дъх. Защо не се родихте мъртви?! Стоите там при кофата за смет и чакате – чакате някой да реши съдбата ви. Или чакате просто да се изпълни присъдата!

Осъдени на смърт.

Решението на съда бе постигнато при пълно съгласие. Имаше един въздържал се, но тълпата го притисна след това му мушна пари в джоба и човекът си сложи  розовите очила. Имаше и един против, но за него нищо нито се разбра нито се чу. Идва ред на изпълнението на присъдата. Тази работа не е за всеки. Трябва хем да си безскрупулен хем да си хитър хем да си с опит и не на последно място – „Едноличен Търговец.“ Абе казано по така – да си от нашите.

Обществото си избърса ръцете и възложи гадната работа на Касапина. Но понеже нямаше много желаещи за гадната работя тя трябваше да бъде и добре платена. Яви се още един мераклия да помогне на обществото. Той не се класира, тъй като искаше да помогне не само на хората, но и на животните.  Ама рекоха те, че с техните данъци не искат да се обслужва четириного дето не е стока. А пък и Касапина обеща на работодателя, че ако му възложи тази работа той ще си върне жеста. Пък и Възложителят нали плаща с пари на простите люде веднага се съгласи. Така другият мераклия го нарочили за луд дето иска да прави кучета евнуси и го настаниха в шеста глуха. Дето един висш интелект бе рекъл “ Е оти, че ги кастрираме они не ни е…., а ни апат”. И стана тя каквато стана – Касапина започна работа в услуга на обществото. То плаща от неговите пари, а той се прави, че работи. Е от време на време отчита дейност, колкото да прави поведение  пред рабатадателя. Пропуска предимно женските та да може повече да се въдат.

А ония нещастни  жертви, които са попаднали в ръцете на Касапина само Господ може да спаси като ги вземе по бързо при себе си. Ни съд ни присъда – попаднали веднъж зад решетките биват убивани. Да не е луд оня, който ще плати, за да направи смърта на един помияр по – хуманна. За пари няма хуманност. Млатиш в земята безплатно. Ако не хвърли топа от раз- повтаряш………………и пак, и пак, и пак. Второ, трето двайсто, стотно, хилядно. Един безкрай. А по закон божи един вид застрашен от изчезване се стреми да се запази и се множи повече. Но и това е добре – има повече работа за Касапина. Може и още пари да дадат. Повече работа – повече пари. И повече прости люде. Или ще дойде ден, в който Касапина ще рече на Работодателя. “Свърших си работата едно куче не остана не ми давайте вече пари.” Е те такова животно нема,  както е рекъл човекът. Няма друга дума освен садизъм. Изводът от цялата история е, че е луд жадния да си спре кранчето, от което тече водата.

А вие мамо да ви оплачем предварително. Стойте си при кошчето. Хората ви подминават. На някои дори им е жал. Някои ви хранят. И утре просто никой няма да забележи, че липсвате. А и никой не го е грижа. Нали сте вреда за обществото.

А сте само малки бебета………

Пашовска превъзходна

Мечо и Шеба

02 юли 2006 година

Елица Енева

Това е подаръкът на Господ за Рождения ми ден. За щастие две от тези кученца и до ден днешен са с мен и моето семейство.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s