ОТВОРЕНО ПИСМО ДО КАНДИДАТ КМЕТА РОСИЦА ЯНАКИЕВА

Госпожо Янакиева,

На дебата пред ТВ 7 ви зададох ясен и отчетлив въпрос , който Вие се направихте, че не чухте. Затова ви питам отново: При представянето си казахте, че от 16 години сте в управлението на този град. От 11 години съществува изолатор за бездомни кучета в кв. Кристал и 10 от тези години обслужването му се осъществява от едни и същи хора, приближени на ваш съпартиец. Имам официален документ от Вашата администрация, че през този период са умъртвени над 6000 бездомни кучета. А неофициалн ият им брой остава неизвестен…

В тази връзка имам няколко въпроса към Вас:

  1. Колко струва на пернишкия данъкоплатец смъртта на тези кучета? Не Ви питам за цената на живота, защото знам, че за Вас животът на тези осъдени души не струва нищо. Или той се измерва с финикийски знаци? Ако е така, значи най-искрено Ви съжалявам!
  2. Какво се крие зад  хилядите лева месечно, които редовно превеждате на гореспоменатите, които вече смениха няколко фирми, за да са „законни“?
  3.  Ако това са кастрации, къде са кастрираните кучета?  При такива суми трябваше вече да са кастрирани всички бездомни и дори много домашни кучета, които са първоизточник на бездомните.
  4. Къде изчезнаха всички кастрирани кучета от нас и „Четири лапи“и защо Перник е пълен с новородени и бременни животни?
  5. Къде са всички кучета, които са изчезнали от улицата, защото ние знаем, че приютът е почти празен?
  6. Защо Вашата администрация отказва да връща отговор на поисканата от нас вече 2 пъти справка по Закона за достъпа до обществена информация? Какво криете?

Що се отнася до годината, в която ние отговаряхме за тази дейност- ако ние имахме някаква грешка (финансова, законова или техническа), Вие можехте да ни отстраните веднага. Провокациите Ви бяха безброй, ежемесечно свиквахте пресконференции. Единственият упрек, които имахте срещу нас бе за лошата хигиена, при все, че обгрижвахме ежедневно над 70 животни, и това в момент, когато в националния ефир лъсна плачевното състояние на детското отделение в Перник. Най-важният проблем тогава бяха бездомните кучета и ухапаните хора, впрочем в момента ухапаните не са намалели, но за Вас това май вече не е проблем. Минималните суми, които трябваше да ни изплатите, се бавеха с месеци и дори до момента ни дължите 9 хиляди лева / сума за два месеца свършена работа , плюс внесената в Община Перник гаранция/, които даже съдия изпълнител не може да вземе от Вас.  Чудех се, защо тогава ни тормозехте толкова много и отклонявахте вниманието на хората от другите проблеми. Сега обаче, виждайки случващите  се около Вас и Вашата администрация скандали за злоупотреби, разбирам защо е бил целия този шум около кучетата – за да отклоните внимението на хората и бездомните животни да са „най- големия“ проблем в града. Ако твърдите, че нашата работа през времето от 2009 до 2010 година е била неефективна, значи ли , че признавате незаконността на действията на уредените от Вас изпълнители на поръчката по „ПОДДРЪЖКА“  на уличната популация.

Мили съграждани,

Вие, които съчувствате на нещастните бездомници и сте против безсмислените им убийства, а също и Вие, които се страхувате от тях, вярвам, че Вие сте интелигентни и добри хора и Ви е безпределно ясно, че убийството не е решение. Единствения доказан ефективен и законен метод е масовата кастрация, включително и на домашни кучета, строги санкции срещу безотговорните стопани и регистрация с трайна маркировка (не с медальон, с който можеш да смениш много на брой кучета).

Уважаеми съграждани,

всички вие, които сте пострадали от допусната небрежност от страна на Община Перник – ухапани от кучета, от злополука вследствие на  неизрядни тротоарни плочки и улици, независило дали имате имуществени или неимуществени вреди, знайте, че можете да потърсите правата си в съда.

Настоявам за пълна  ревизия на обществените поръчки, както и дейността от началото на нейното възникване и построяването на изолатора за безстопанствени кучета към днешна дата. Без изключение.

Антоанета Ваташка

председател на „Дай лапа“

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s